WordPress Beyaz Ekran Hatası alan bir çok arkadaşımız mevcut bu hatadan dolayı web sitelerine ulaşamıyorlar. Hataya çözüm olarak birkaç yöntem mevcuttur.
WordPress Beyaz Ekran Hatası neden meydana gelir ?
WordPress beyaz ekran hatası almanıza sebep olabilecek bir çok etken mevcuttur. Bunları tek tek sıralayarak çözüm yollarını sizlerle paylaşacağım.
- Bellek (Memory) Limitinin aşılması
- Tema Kod yapısında sorun olması
- Eklentilerde problem olması
- Hosting hizmetinden kaynaklı problemler (Çok nadir görülmektedir)
Çok az sıklıkta olsa da başka sebeplerden dolayıda beyaz ekran hatası alabilirsiniz. Lakin öncelikle yüksek ihtimalleri değerlendirmekte fayda vardır.
Öncelikle bu hataya neyin sebebiyet verdiğini araştırmak olmalıdır. Hastamıza röntgen çeker gibi açalım içini bakalım neyi varmış wordpressin daha sonra tedaviye geçelim.
Wp-confing.php dosyamızı açarak en sonuna aşağıdaki kodu ekleyelim.
1
2
|
error_reporting(E_ALL); ini_set(‘display_errors’, 1);
define( ‘WP_DEBUG’, true);
|
Kodları dosyamızın en altına ekledikten sonra beyaz ekran sayfasını yenileyelim ve sayfanın üst kısmında hatanın ne olduğunu görelim.
Hata sorunlarını çözemezseniz yorum olarak bana gönderebilirsiniz.
ÖRNEK HATALAR
- wp-content/themes/temadi/header.php on line 14
- wp-content/themes/temaadi/functions.php on line 1152
- wp-content/plugins/eklentiadi/index.php yada başka bir dosya on line 145
Bu tür hatalar alıyorsanız tema dosyanızda yada eklenti dosyanızda sorun vardır.
Sorun veren eklenti ise wp-content/plugins klasörüne girip eklenti adının yazdığı klasörün sonuna 1 koyun ve etkisiz hale getirin daha sonra sayfayı yenileyin sorun ortadan kalkacaktır.
Eğer tema dosyasıyla alakalı hata verirse ve admin panele bağlanamıyor iseniz wp-content/themes klasörüne girerek tema adının yazdığı klasörün sonuna 1 koyun ve wordpress sisteminin temasız çalışmasını sağlayın. Tema yolunu bulamadığı için hata verecektir ama admin panele bağlanabilirsiniz.
Oldu ki bunlar değilmiş sorun o zaman uzunca saçma sapan dosya yolu belirtmeyen bir hata ile karşılaşırsanız cache temizlemeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmak için wp-confing.php dosyasının altına aşağıdaki kodu ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.
1
2
|
ini_set(‘pcre.recursion_limit’,20000000);
ini_set(‘pcre.backtrack_limit’,10000000);
|
Tüm bunların ardından wordpress beyaz ekran hatasından kurtulmuş olacaksınız.
Diğer Web Tasarım içerikleri için kategorimize gidin!