En İyi WordPress SEO Eklentileri

En iyi WordPress SEO eklentileri ile sizler de wordpress tabanlı web sitenizi çok daha güçlü ve benzersiz hale getirebilirsiniz. WordPress tarafından sunulan bu eklentiler, web sitelerine benzersiz özellikler eklenmesine olanak sağlar. WordPress ile basit bir şekilde oluşturulan bir web sitesi, bu eklentiler sayesinde bambaşka bir konuma getirilebilir.

WordPress SEO Eklentisi Neden Kullanılır?

WordPress SEO eklentileri sıradan bir web sitesini, arama motorlarında üst sıralara yükseltmek ve çok daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak için kullanılır. WordPress, yalnızca tasarımda değil arama motorlarında da büyük kolaylık sağlayan bir sistem. Ancak WP tabanlı sitenizi Google sıralamalarında yükseltmek için, çeşitli araçlara ihtiyacınız var. Bu araçların panele kurulmasını sağlayarak, içeriklerinizi SEO’ya uygun bir biçimde düzenleyebilir, sitenin tasarımını ve özelliklerini optimizasyonu kolaylaştıracak bir hâle getirebilirsiniz. Diğer yandan, gerçek anlamda bir başarı istiyorsanız, SEO araçları kategorisindeki eklentiler arasından doğru ve faydalı olanları bulmanız gerekir.

En İyi WordPress SEO Eklentileri Nelerdir?

En iyi SEO wordpress eklentileri ile tanıştığınızda ve bunları etkin bir şekilde kullanmaya başladığınızda, sitenizde büyük oranda gelişmeler sağlayabilirsiniz. WordPress eklentileri, sitelerin daha iyi hale gelmesi için tercih edilir. SEO eklentileri ise hem daha iyi hale gelmesi hem de arama motorlarında üst sıralara yükselmesi için tercih edilir. Bilinen en önemli ve etkili SEO eklentileri şöyledir;

Yoast SEO

Yoast SEO, içeriklerinizi SEO uyumlu hâle getirmeye yardım eden bir araçtır. Belirlediğiniz anahtar kelimelerin yazıdaki yoğunluğunu, yerlerini, h1 ve h2 başlıklarını ölçerek içeriğin SEO’ya uygunluğunu belirler. Aynı zamanda, içerik linkinin arama motorlarındaki görünümünü simüle ederek, Metatag ve linki optimizasyona uygun bir biçimde düzenlemenizi sağlar.

Yoast SEO eklentisinin bir diğer avantajı da sosyal ağ hesaplarındaki paylaşımları planlama olanağı sunmasıdır. Bu eklenti üzerinden Facebook, Twitter, Google+ gibi sosyal medya hesaplarındaki içerik paylaşımını simüle edebilir, paylaşımda kullanılacak görseli ve metni belirleyebilirsiniz. Ayrıca Yoast, herhangi bir eklenti kurmadan site haritasını çıkarmanıza da olanak sunmaktadır.

Kullanımı oldukça kolay bir eklenti olmakla birlikte, Google başta olmak üzere arama motorlarında sağladığı avantaj sebebiyle bir milyonun üzerinde kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

Fiyat: $69

All In One SEO

Piyasadaki en eski SEO araçlarından biri olan All In One SEO, WordPress altyapısı için en uygun ve avantajlı eklentilerden biri. All In One SEO, yalnızca içerik düzenleme için bir rehber sunmamakla birlikte, XML ve AMP destekleri sayesinde sitenin SEO puanının yükselmesinde yardımcı oluyor.

All In One SEO ile sitenizin optimizasyonu için ihtiyaç duyduğu birçok aşamayı tek ekrandan yönetebilirsiniz. XML temelli site haritanızı Google ve Bing’e gönderebilir, AMP desteğiyle içerik sayfalarınızı SEO’ya uyumlu bir biçimde hızlandırılmış hâle getirebilirsiniz.

All In One SEO aracının en büyük avantajlarından biri de Meta tagları otomatik olarak oluşturmasıdır. Bu özelliği sayesinde, içeriklerinizi SEO’da kolaylıkla ön plana çıkarabilirsiniz. Diğer yandan, All In One SEO, e-ticaret siteleri için ücretsiz SEO entegrasyonu sunan tek eklentidir. Birçok WordPress seo eklentilerinin aksine, diğer eklentilerle uyumlu bir biçimde çalışmaktadır.

Fiyat: $39

LinkPatrol

Backlink, SEO’nun en önemli unsurlarından biri olmakla birlikte, kalitesiz sitelerden yapılan link çıkışları sitenin SEO puanını arttırmak şöyle dursun, sıralamadan çıkarılmasına sebep olabilir. Bu yüzden, sitenize gelen linklerin organik ve kaliteli olduğundan emin olmanız gerekir. LinkPatrol, sitenize yönelen trafiği analiz ederek, backlink kaynaklarını kalite ve SEO’ya uygunluk bakımından değerlendirir. Sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkaracak bir backlink inşası için LinkPatrol eklentisini kullanabilirsiniz.

Fiyat: $50, $100, $200 (Site sayısına göre tek seferlik ödeme planları mevcut)

SeoQuake

SEO, sürekli takip edilmesi gereken bir süreçtir. Gerekli ayarları yapmış olsanız bile, arama motorlarının her dakika güncellendiğini sıralamanızı kaybetme riskine her zaman sahip olduğunuzu unutmamalısınız. SeoQuake, WordPress tabanlı web sitenizin SEO durumunu sürekli olarak kontrol etmenizi sağlar. Sitenizi optimizasyonda ileri taşımak ve mevcut durumunuzu gözden geçirerek gerekli güncellemeleri yapmak için bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

Broken Link Checker

Sitenizde kırık link bulunuyorsa, yani içeriklerinizde verdiğiniz linkler kaldırıldığı ya da değiştirildiği için karşılıksızsa, bu durum sitenizin SEO puanını ciddi anlamda düşürecektir. Diğer yandan, linkleri tek tek kontrol etmek ciddi bir vakit kaybı yaratacağı için bu işi Broken Link Checker’a bırakabilirsiniz. Broken Link Checker, sitenizi ve içeriklerinizi tarayarak, kırık linkleri tespit eder. Bu sayede bu linkleri düzeltebilir ve sitenizin SEO puanının düşmesini önleyebilirsiniz.

Fiyat: $10, $35, $60, $160 (Eklenen özelliklere göre aylık ödeme planları mevcut)

SEOtudy

SEOtudy, optimizasyon konusunda ciddi fayda sağlayan kapsamlı bir SEO aracıdır. Görsellik ve altyapı düzenleme opsiyonları sayesinde, sitenizin arama motorlarında ön plana çıkmasını sağlar. Ancak bu aracın tek işlevi, optimizasyona yardımcı olması değildir. SEOtudy, aynı zamanda WordPress’teki güvenlik açıklarını kapatarak sitenizin güvende olmasını sağlamaktadır.

SEOtudy ile sitenizde Google Analytics ve Search Console kodları ekleyerek, optimizasyona ciddi bir katkı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda içeriklerdeki title ve description düzenlemeleri SEO’ya uygun bir biçimde yapabilir, görsellerin düzenlenmesini, isimlendirilmesini ve alt etiketlerini aynı şekilde yapılandırabilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte, SEOtudy, sitenizdeki link değişimlerini otomatik olarak yapmakta ve 404 sayfalarını tespit ederek yönlendirmenizi sağlamaktadır. Htaccess ve Robots,txt dosyalarını da bu eklentiyle kolayca yönetebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

SEO Framework

Optimizasyonu hızlı ve otomatik bir hâle getirmek istiyorsanız, SEO Framework yazılımını mutlaka denemelisiniz. SEO Framework, gelişmiş bir yapay zekaya sahiptir. Sayfaların optimizasyonunu otomatik olarak yapmakta ve bu işlemi WordPress ögeleri ile gerçekleştirmektedir. Diğer yandan, XML site haritaları oluşturarak bu haritaları yönetme olanağı da sunmaktadır. Ayrıca, arama motoru botlarının sitenizi incelediğinde bilgi edinmesine ve yüksek puan vermesine yardımcı olacak yapılandırma verilerini de sitenizin altyapısı için sağlamaktadır. SEO Framework eklentisiyle sosyal medya meta etiketlerini düzenleyebilir, içeriklerdeki başlık ve açıklamaları SEO’ya uyumlu hâle getirebilirsiniz.

SEO Framework, en hızlı SEO eklentisi olarak bilinmektedir.

Fiyat: $49, $99, $299 (Ücretsiz deneme sürümünden sonra tek seferlik ödeme planları bulunmaktadır.)

W3 Total Cache

Arama motorları için WordPress tabanlı siteleri dolaylı olarak optimize etmeye yönelik bir araçtır. Yani WordPress tabanlı web sitenizi arama motorlarına yönelik dolaylı olarak geliştirmenize yardımcı olan bir eklentidir. Web sitenizde site hızı ve SEO açısından eş zamanlı bir ölçüm yapmanızı sağlar. Site performansınızı arttırarak web sitenizi kullanıcı dostu hale getirmeniz için gerekli bir WordPress SEO eklentisidir. Google her zaman kullanıcı deneyimine önem verir. Arama sıralamanızı arttırmak için tercih etmenizi önerdiğim bir araçtır.

Web sitenizin hızını arttıran bir araçtır. Hızlanan web sitesi daha üst sıralarda olmanızı sağlar. Bu ara web sitenizin önbellek işlemleri ve CDN entegrasyonu gibi konularda sizlere destek olur. Böylece sunucu ve veri tabanına yollanan veri sayısı azaltılarak web sitenizin hızını arttırır.

EO Squirrly Plugin

Bu eklenti SEO konusunda başarılı olamayan web siteleri için önemli bir eklentidir. SEO eklentileri normal şartlarda kelime girdiğinizde sizlere belli öneri ve grafikler sunan araçlardır. Ancak bu eklenti üzerinde canlı SEO asistanı desteği alabilirsiniz. Ayrıca blog yazarlarına özel bloglama yardımcısını da kullanabilirsiniz.

Bu eklenti son derece pratik ve hızlı şekilde çalışır. Ayrıca Live Assistant özelliği sizlere çok etkili şekilde rehberlik edecektir.  Pro sürüm maliyeti ise diğer eklentilerden çok daha düşüktür. Kullanıcı dostu eklenti olduğunu belirtelim. Pro sürüm küçük çaplı bloggerlar için fazladır. Ayrıca gelişmiş özelliğini kullanmak için eklenti hakkında bilgi sahibi olmanız daha doğru olur.

SEOPress Plugin

Bu eklenti Yoast SEO, SEO Framework ve diğer önemli SEO eklentileriyle birlikte tercih edebileceğiniz bir seçenektir. Bahsettiğimiz eklentilerden en önemli avantajı çok daha pratik bir SEO eklentisi olmasıdır. Ara yüz tasarımı ve kullanım kolaylığı görebilirsiniz. Ayrıca SEO ile ilgili temel tüm ihtiyaçlarınızı gidermenizi sağlayan bir araçtır. Google servisleri ile ilişkilendirme, sosyal medya yönetimi ve meta başlıkları düzenleme gibi birçok konuda sizlere destek olur. Ayrıca daha detaylı ayarlar konusunda sizlere destek olur.

Grafik olarak da kaliteli bir performansa sahiptir. Bu araç üzerinden site haritaları yapabilir, Google Analytics yapılandırması da son derece kolay olan bir eklentidir. Premium serisi çok daha fazla kolaylık sağlar. Premium servisi üzerinde yapısal veri, 301 yönlendirmeleri, HTACCESS düzenleme ve Robots.txt kontrolü, Google Analytics istatistikleri, Google anahtar kelime önerileri, kırık link denetleme ve Woo Commerce ile yönetim gibi işlemleri de kolayca yapabilirsiniz.

Google XML Sitemaps

Bu SEO eklentisi üzerinde web siteniz için otomatik olarak XML site haritaları yapabilirsiniz. Ayrıca her güncelleme durumunda da bu eklenti arama motorlarına gerekli bilgileri verir. Sayfa yapınızı iyileştirerek WordPress sitenizi görünür hale getirir. Google bu eklentiyi ortam içeriği ve arşivine sahip olan büyük siteler ve fazla iç bağlantısı olmayan yeni web siteleri için önerir. Bu WordPress eklentisi web sitenizi yavaşlatmayan etkili bir seçimdir.  Her türlü web sitesi için önerebileceğim bir WordPress SEO eklentisidir.

 SEO Optimized Image

Görseller web siteniz için çok önemlidir. Ziyaretçilerin etkileşimini arttıran bir detaydır. Görsel açıklaması da Google’da sıralama faktörleri arasındadır. Sizlere web sitenizde olan görsellerin ve diğer yeni ekleyeceğiniz görsellerin otomatik olarak güncellenmesini sağlar. Metin ve başlık etiketleri eklenmesine yardımcı olur. Web sitenizi yavaşlatmayan bir eklenti olarak karşımıza çıkar.

AddThis

Web sitelerinde hemen çıkma oranı çok önemli bir Google sıralama kriteridir. WordPress tabanlı sitelerde kullanıcıları tutabilmeniz için sizlere öneriler veren bir eklentidir.  Temel fonksiyonu sosyal paylaşma butonları olan bir eklentidir. Ancak yazınızla alakalı birçok öneriyi de sizlere sunar. WordPress dünyasındaki en kaliteli şablonları barındıran WordPress eklentisi olduğunu ifade edelim. Bu araç sayesinde hemen çıkma oranını lehinize çevirebilirsiniz.

Hangi SEO Yardımcısını Kullanmalısınız?

WordPress için geliştirilen SEO eklentileri görüldüğü gibi birçok önemli özelliğe ve avantaja sahiptir. Ancak önemli olan bunların arasından, sizler için en uygun olanı belirlemeniz ve kullanmaya başlamanızdır. Hangi SEO eklentisi daha iyi ve sizlere daha uygun belirleyebilmeniz için detaylı ve teknik SEO olarak iki başlık altında inceleme yapmanız gerekir. Buna göre;

Teknik SEO Analizleri İçin

Sadece teknik SEO analizleri istiyorsanız, sizler için en uygun SEO eklentileri All in One SEO Pack veya da SEO Framework eklentileri olacaktır.

Detaylı SEO Analizleri İçin

Detaylı ve kapsamlı SEO analizleri yapmak istiyorsanız da sizler için en uygun eklentiler Yoast SEO, SEOPress ve Rank Math gibi eklentiler olacaktır.

Bunların yanı sıra ihtiyaçlarınıza göre diğer SEO eklentilerini de inceleyebilir ve bunlar arasından sizler için en uygun olanları kolayca bulabilirsiniz. En iyi SEO eklentileri 2022 yılında yukarıda belirttiğimiz sıralamada olmuştur. Her geçen gün geliştirile SEO eklentilerini öğrenmek için bizleri takip edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

WordPress hangi SEO eklentisi?

WordPress SEO eklentileri arasında hangisini seçeceğiniz ve kullanacağınız tamamen sizlerin tercihine kalmıştır. Asılında bu noktada önemli olan biraz da web sitenizden neler beklediğiniz ve onu hangi noktaya taşımak istediğinizdir. Ayrıca doğru seçimi yapmak için WordPress eklenti deposunu kullanarak ücretsiz sürümleri indirebilir ve test edebilirsiniz.

WordPress SEO eklentileri nasıl kullanılır?

WordPress SEO eklentilerinin kullanılabilmesi için indirilmesi gerekir. Ücretli veya ücretsiz olarak pek çok seçenek vardır. Ücretli olanları kullanmak için satın alma işlemini yapmalı ve sonrasında wordpress eklentilerinize ekleyerek kullanmalısınız.

WordPress sitem için en iyi SEO eklentisine nasıl karar verebilirim?

WordPress sitenizde neler beklediğinize ve tam olarak hedeflerinize göre SEO eklentileri tercih edebilirsiniz. Her eklentinin kendine has özellikleri ve daha da önemli avantajları vardır. Bu yüzden eklentileri incelemeli ve be istediğinize karar vererek, en doğru seçimi yapmalısınız.

Bir yorum bırakın